joi, 3 mai 2007

Intoxicatiile cu monoxid de carbon

Intoxicarea cu monoxid de carbon se intampla cand soba pe care o folositi ca sa va incalziti nu este aerisita.
Simptomele unei intoxicatii usoare cu monoxid de carbon sunt: ameteli, durere de cap, un tiuit continuu in urechi, palpitatii, vederea unor halucinante scantei sau stele verzi, , inrosirea pielii fetei, lipsa de chef de a va misca, greata, uneori varsaturi.
Daca intoxicatia este grava, primele simptome sunt cele de mai sus. Ele sunt urmate de lesin, slabirea respiratiei si moartea pacientului. Daca suferiti de o intoxicatie grava, nu sunt prea multe sfaturi disponibile. Daca insa intoxicatia este usoara, puteti incepe prin a va deschide nasturele de la guler si cureaua si mai ales prin a deschide geamul. Daca puteti merge, incercati sa iesiti la aer curat. Din pacate, concentratia de monoxid de carbon este foarte mare in metropole, asa ca poate ar fi cazul sa va ganditi sa va mutati la tara, unde sa va incalziti cu ajutorul unei centrale electrice.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"centrale electrice"? E chiar un sfat de nimic. Si electricitate de unde vine? Nu poluati aerul cu monoxid de carbon, mai bine poluati cu deseuri nucleare si CO2 de la centrale termice generatoare de electricitate