duminică, 20 mai 2007

Tresarirea din marul lui Adam

Cand cineva nu mananca si totusi i se poate vedea marul lui Adam cul tresare, inseamna ca persoana respectiva da semne de nervozitate. Tresarirea nu tradeaza nervi, ci mai degraba o emotie puternica.
Tresarirea marului lui Adam se remarca mai ales la barbati, care-l au mai mare. Tresarirea apare in momente de anxietate, spaima, stres sau flirt emotiv.
Din punct de vedere neoro-fiziologic, se intampla ca anumiti stimuli emotionali sa induca sistemului simpatic anumite comportamente digestive, precum inghititul, linsul buzelor cu limba, suptul sau mestecatul limbii. In aceste momente, oamenii supusi stimulilor respectivi raman fara replica, deoarece limba (si ansamblul aparatului verbal) e prinsa cu alte activitati, dupa cum am mentionat deja, anumùe digestive.
Tresarirea marului lui Adam este determinata de sistemul limbic, care se emotioneaza si transmite o excitatie in nervul vag, care face sa tresara muschii care sustin marul lui Adam.
Daca sunteti femeie, iar interlocutorul dumneavostra are spasme in marul lui Adam, trebuie sa stiti ca e indragostit de dumneavoastra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii interesante